Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Zlatan VS England

Vilken Svensk har inte en viss kärlek till Premier League och Engelsk fotboll? Premier League är det stora lördagsnöjet när man förgäves försöker pricka in 13 rätt på stryktipset bara för att se hur ditt favoritlag Chelsea släpper in en kvittering en regnig stormig eftermiddag på Stoke-on-Trent och pengarna rinner igenom dina fingrar när din perfekta rad försvinner. Premier League är enligt mig den mest underhållande fotbollen att följa.

 

Alla Svenskar delar tyvärr inte min kärlek till Premier League och en av dem som tidigare skulle förpassas till den kategorin är en viss Zlatan Ibrahimovic. Zlatan och England har i en längre tid haft en komplicerad relation mot varandra. Redan tidigt i Zlatans karriär, när man inte ens kunde ana hans storhet, så var han snabb och rapp i käften när han under inspelningarna av dokumentären Blådårar i en diskussion med kompisen Tony Flygare nämner att Engelsk fotboll inte är något för honom, eller rättare sagt "Den är skit". 


Och medan Zlatan inte verkade vara särskilt imponerad över den Engelska fotbollen, så hade den Engelska fotbollen inte mycket över till Zlatan. Även vissa av oss i Sverige var långsamma med att erkänna hans storlek, och många fokuserade på hur Svenska landslaget skulle vara bättre utan honom. Men i England var dem ännu hårdare i sin kritik mot Zlatan Vem var han? Den där storväxta Svensken som år efter år åkte ut mot just Engelska lag i Champions League utan att göra mycket av ett avtryck på planen. Mellan säsongerna 04/05-10/11 så åkte Zlatan och hans lag ut mot Arsenal, Manchester United, Tottenham och två gånger om mot Liverpool. Och bortsett från en imponerande match mot Arsenal när han spelade i Barcelona så var det rätt diskreta insatser från Zlatan och det engelska drevet var långt ifrån imponerade

 

Och med detta så kunde även historien med Zlatan och England ha slutat, för medan han vann Svenska folkets och resten av världens hjärtan med sina magiska konster blandat med sitt temperament som kan vara så underhållande att titta på så fortsatte man i England vägra tro på hans storhet. 

Men Zlatan är en krigare, både på samt utanför planen, och en förtrollande kväll på Friends Arena så hände det som vände allt hos det Engelska folket. Sverige mot England, Zlatan mot England. 4 mål från Zlatan där det sista målet var ett sådant som bara Zlatan av alla spelare i hela världen kan göra. Inte Messi, inte Cristiano Ronaldo, bara Zlatan. Matchen som vände allt, och gjorde att Zlatan gick från att vara en överskattad spelare i deras ögon till ett riktigt fotbollsmonster. Zlatan har efter det fortsatt att imponera på allt och alla och gör för närvarande sin absolut bästa säsong i karriären. Han har vunnit väldigt mycket genom åren, inte minst respekten i England. Och nu på senare tid har han även börjat att flörta tillbaka och hylla den Engelska fotbollen.  

 

Det får en att drömma, drömma om att inom en snar framtid se Zlatan storma fram på lördagseftermiddagen och visa att han gjort sig förtjänt av den Engelska fotbollens respekt. Visa att han fortfarande kan göra sina magitrick på planen. Om så Zlatan ständigt skulle sänka mina stryktips på lördagseftermiddagen, skulle jag ändå glädjas, bara för att få se Sveriges största genom tiderna på en fotbollsplan förgylla min lördagseftermiddag genom att spela i Premier League och göra en perfekt lördag ännu mera perfekt. 

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av bollplankan

Kommentera